Harjoitukset ja tapahtumat


Kurssikalenteri

Lue lisää jäsenkirjeestä tai https://m.facebook.com/tanssiseura.hyvinkaa/ .


Tasoryhmät

Opettajat suunnittelevat ja vetävät harjoitukset näiden ohjeellisten tasokuvausten pohjalta.

Arvioi itse oma osaamistasosi kussakin lajissa ja osallistu tasoasi vastaavaan harjoitukseen. Jos olet epävarma niin valitse mieluummin alempi taso. 

Vihreä = Perustaso

Vasta-alkajille: Ennakkotaitoja ei tarvita. Vihreällä tasolla aloitetaan lajin perusteista ja perusaskeleiden opettelulla. Näillä tunneilla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Sininen = Keskitaso

Kun olet saanut vihreän tason perusasiat haltuun ja tanssi alkaa sujua, voit siirtyä siniselle tasolle.

Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä otetaan tuntumaa musiikintulkintaan. Sinisillä tunneilla opetellaan lisäksi tanssiasentoja ja -otteita, tanssitekniikkaa sekä parityöskentelyä – asioita, joita sinun tulisi hallita ennen punaiselle tasolle siirtymistä.

Sinisellä tasolla tanssisi kehittyy yleensä nopeimmin ja tällä tasolla onkin suositeltavaa viihtyä useampi kausi. Sinisillä tunneilla opetettavat kuviot, tekniikka ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten hyvin todennäköisesti opit uudella kaudella uusia asioita.

Tavoite: Tanssi on helppoa, nautinnollista ja sujuvaa.
Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset.
Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.

Punainen = Haastava

Punaisella tasolla edellytetään, että osaat tanssia hyvin. Kehonhallintasi ja perustekniikkasi ovat hallussa, tunnet askelvariaatioita ja osaat tanssia sujuvasti musiikkiin. Punaisilla tunneilla keskitytään lajien luonteenomaisiin piirteisiin ja harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä niiden variaatioita. Punaisten tuntien pääpaino on musiikintulkinnan ja lajinomaisen tanssin opettelussa – toki rajojen rikkomista ja leikkisyyttä unohtamatta.

Tavoite: Pystyt tanssimaan monipuolisesti ja luovasti. Osaat mukauttaa oman tanssisi sekä pariisi että muihin tanssijoihin.