Harjoitukset ja tapahtumat


Kurssikalenteri

Tarkemmin tanssilajeista seuran sosiaalisesta mediasta FB:sta https://m.facebook.com/tanssiseura.hyvinkaa/ , IG:sta sekä seuran jäsenille lähetetettävsitsä jäsenkirjeistä.


Tasoryhmät

Opettajat suunnittelevat ja vetävät harjoitukset näiden ohjeellisten tasokuvausten pohjalta.

Arvioi itse oma osaamistasosi kussakin lajissa ja osallistu tasoasi vastaavaan harjoitukseen. Jos olet epävarma niin valitse mieluummin alempi taso. 

Tasokuvaus

🟢 Perustaso = alkeet - vihreä

Ennakkotaitoja ei tarvita, perustasolla aloitetaan lajin perusteista ja perusaskeleiden opettelulla. Tunneilla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi, opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita sekä hyvää tanssiasentoa.

🟢 Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa. Tanssi kehittyy tanssimalla!

🟢🔵 Perustaso 2 = alkeet 2 - vihreänsininen

Syvennetään jo opittua vientiä ja seuraamista, opitaan joitain helppoja kuvioita ja kehonhallintaa.

🟢🔵 Tavoite: Olet saanut perustason perusasiat haltuun, tanssi alkaa sujua ja voit siirtyä keskitasolle (sininen)

 Tasokuvaus

🔵 Keskitaso = alkeisjatko - sininen

Keskitason tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointeja sekä otetaan tuntumaa musiikintulkintaan. Keskitason tunneilla opetellaan lisäksi tanssiotteita ja -asentoja, tanssitekniikkaa sekä parityöskentelyä.

🔵 Tavoite: Tanssi on helppoa, nautinollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käänökset. Osaat huomioida parisi ja muut tanssijat.

🔵🔴 Keskitaso 2 = alkeisjatko 2 - sinipunainen

Keskitaso 2 tunneilla mennään astetta vaikeampiin kuvioihin ja hiotaan jo opittuja teknisiätaitoja ja syvennetään parityöskentelyä - asioita, joita sinun tulisi hallita ennen haastavalle tasolle menoa.

🔵🔴 Tavoite: Tanssi on nautinollista, sujuvaa ja monipuolista. Osaat varioida ja yhdistellä kuvioita ja käännöksiä luontevasti musiikkiin parisi kanssa.

 

Tasokuvaus

🔴 Haastava = jatko - punainen 

Haastavalla tasolla edellytetään, että osaat tanssia hyvin. Kehonhallintasi ja perustekniikkasi ovat hallussa, tunnet askelvariatioita ja osaat tanssia sujuvasti musiikkiin. Haastavilla tuneilla keskitytään lajin luonteenomaisiin piirteisiin ja harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä niiden variaatioita. Haastavantason tunneilla pääpaino on musiikintulkinnan lajinomaisen tanssin opettelussa - toki rajojen rikkomista ja leikkisyyttä unohtamatta.

🔴 Tavoite: Pystyt tanssimaan monipuolisesti ja luovasti. Osaat mukauttaa tanssisi sekä pariisi että muihin tanssijoihin.